Wedstrijdverslag

Prachttreffers leiden Ajax naar eenvoudige bekeroverwinning op De Graafschap

Prachttreffers leiden Ajax naar eenvoudige bekeroverwinning op De Graafschap

02-03-2023 22:50 Laatste update: 23:04
1

Ajax heeft donderdagavond de halve finale van de KNVB Beker bereikt. De Amsterdammers wonnen op bezoek bij De Graafschap met 0-3. Jorge Sánchez, Steven Bergwijn en Brian Brobbey tekenden voor de treffers op De Vijverberg.

John Heitinga voerde donderdagavond zeven wijzigingen door in de basisopstelling in vergelijking met de competitiewedstrijd tegen Vitesse. Onder meer Remko Pasveer, die na de winterstop onder de lat werd vervangen door Gerónimo Rulli, mocht starten tegen De Graafschap. Jorrel Hato maakte zijn basisdebuut voor de Amsterdammers.

Met een groot aantal nieuwe namen in de ploeg begon Ajax goed aan de wedstrijd in Doetinchem. De ploeg van Heitinga had in de eerste tien minuten maar liefst 96 procent balbezit. Dit veldoverwicht leidde ook tot enkele kansen voor de uitploeg. De Amsterdammers opende in de dertiende minuut de score via Sánchez. De Mexicaan volleerde een puntgave voorzet van Brian Brobbey op prachtige wijze tegen de touwen: 0-1.


In de loop van de tweede helft verdubbelde Bergwijn de voorsprong. De Ajacied kwam naar binnen en poeierde de bal in de verre bovenhoek: 0-2. Het was een bevrijdende treffer voor de Oranje-international, want Bergwijn scoorde voor het eerst sinds 12 november.

Ajax slaagde er na de thee niet in om écht door te drukken. De Amsterdammers wisten zo'n tien minuten voor tijd pas de marge te vergroten tot drie treffers. Rio Hillen leverde de bal erg klungelig in, waarna Brobbey het speeltuig koelbloedig achter Hidde Jurjus schoot. Het duel op De Vijverberg eindigde in 0-3, waardoor Ajax zich als laatste ploeg wist te plaatsen voor de halve finale van de KNVB Beker.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!