Nieuws

Bijzondere avond voor Büttner: 'Zonder mijn pa had ik niet bij Ajax kunnen spelen'

Bijzondere avond voor Büttner: 'Zonder mijn pa had ik niet bij Ajax kunnen spelen'

02-03-2023 19:37

Alexander Büttner neemt het donderdagavond met De Graafschap op tegen zijn oude club Ajax. De linksback hoopt te stunten met de Superboeren en zich ten koste van de Amsterdammers te plaatsen voor de halve finales van de KNVB Beker.

Büttner maakte als jong talent de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax. "Ik kon naar veel clubs in de jeugd, maar als klein jongetje kies je dan al snel voor Ajax", vertelt de 34-jarige verdediger tegenover de clubsite van de Amsterdammers. Büttner was erg blij met zijn overstap naar Ajax, maar wilde per se thuis blijven wonen in plaat van intrekken bij een gastgezin.

"Zonder mijn pa had ik niet bij Ajax kunnen spelen. Hij bracht mij altijd, ongeacht het tijdstip, naar Ajax. Dan vertrokken we thuis om zes uur in de ochtend en kwamen we om twaalf uur 's nachts pas thuis. We groeiden naar elkaar toe, ook omdat we samen het doel hadden dat ik profvoetballer zou worden", vertelt de linksback.

Donderdagavond treft Büttner Ajax met zijn huidige werkgever De Graafschap. De routinier hoopt voor een absolute stunt te zorgen en zich te voegen bij de laatste vier clubs van het bekertoernooi. "Het is vooral mooi dat we tegen een tegenstander van het kaliber Ajax kunnen spelen. Het zal een geweldige wedstrijd gaan worden met een uitverkochte Vijverberg. We moeten alles geven om resultaat te boeken en iedereen moet duizend procent gefocust zijn."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!