Nieuws

Jurjus blikt terug op Ajax-debacle: 'Nu zijn ze het niet meer zo snel kwijt'

Jurjus blikt terug op Ajax-debacle: 'Nu zijn ze het niet meer zo snel kwijt'

02-03-2023 17:19

Hidde Jurjus kijkt uit naar de bekerwedstrijd tegen Ajax. De Amsterdammers grepen in mei 2016 naast de landstitel op De Vijverberg. De sluitpost van De Graafschap stond toen ook onder de lat en is van mening dat het huidige elftal beter is.

Ajax verspeelde in het seizoen 2015/2016 op de laatste speeldag het kampioenschap tegen De Graafschap. De Amsterdammers speelden gelijk in Doetinchem, waardoor PSV landskampioen werd. "Eerlijk gezegd heb ik niet meer aan die wedstrijd gedacht", vertelt Jurjus in aanloop naar het bekerduel met Ajax voor de camera van ESPN. "Nee, echt niet. Het was zo'n andere setting."

Jurjus ziet verschillen tussen het huidige elftal van Ajax en de ploeg uit 2016. "Ik denk dat Ajax nu beter is dan toen qua niveau, eerlijk gezegd", stelt Jurjus. "Ik heb die wedstrijd zelf ervaren: wij kwamen toen op 1-1 en toen waren ze het kwijt. Ik denk niet dat dit Ajax het zo snel meer kwijt is. Ik snap dat ze het moeilijk hebben in de Eredivisie, maar ik denk wel dat ze nu spelers met een hoger niveau hebben dan toen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!