Reactie

Wijndal zet vraagtekens bij Schreuder-uitspraken: 'Als ik zelf niets hoor...'

Wijndal zet vraagtekens bij Schreuder-uitspraken: 'Als ik zelf niets hoor...'

02-03-2023 14:13
2

Owen Wijndal is onder John Heitinga weer een gewaardeerde basisspeler. De linksback was dat onder Alfred Schreuder gelange tijd niet en zet nu zijn vraagtekens bij uitspraken die zijn oud-trainer eerder deed over zijn trainingsarbeid. Volgens Wijndal heeft hij gedurende zijn periode onder Schreuder constant gepresteerd, al dacht de inmiddels ontslagen trainer daar anders over.

In de eerste competitiewedstrijd van 2023, uit bij NEC, zat Wijndal de gehele wedstrijd op de bank. "Ik vind dat hij meer kan brengen. Dat weet hij ook en we pushen hem daarin", zei Schreuder destijds. Daarmee doelde hij klaarblijkelijk op zijn trainingsarbeid. De linksback vertelt in gesprek met Ajax Life dat vreemd te vinden.

"Ja, dat vind ik. Tijdens het trainingskamp in Marbella was het gevoel nog goed. Ik heb na NEC-uit ook met de trainer gesproken en aangegeven dat ik het niet met hem eens was", aldus Wijndal. "Ik vond het ook niet sterk dat hij dat wel in de media zei, maar mij er eerder niet op had aangesproken. Natuurlijk mag een trainer vinden dat ik niet goed train. Ik houd juist van eerlijkheid. Dan is het aan mij om daar op een juiste manier op te reageren. Maar als ik zelf niets hoor…"

Even later volgden weer complimenten van Schreuder. Wijndal had zelf echter niet het idee dat hij veel dingen anders deed. "Na een paar trainingen hoorde ik dat Schreuder zei dat het kwartje was gevallen. In zijn ogen deed ik dus blijkbaar andere dingen dan daarvoor. Ik vond zelf dat ik nog altijd goed en hard trainde."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!