Nieuws

'Van Nistelrooij houdt sterkhouder op de bank, linksback keert terug in basis'

'Van Nistelrooij houdt sterkhouder op de bank, linksback keert terug in basis'

02-03-2023 13:07

PSV start donderdagavond in de kwartfinales van de KNVB beker tegen ADO Den Haag met een ietwat gewijzigde opstelling. Dat is althans de verwachting van clubwatcher Rik Elfrink. Xavi Simons zit naar alle waarschijnlijkheid op de bank.

Zo werd Patrick van Aanholt in de competitiewedstrijd tegen FC Twente nog om fysieke redenen op de bank gehouden, maar lijkt hij weer terug te keren in de basis. Dat gaat ten koste van Phillipp Mwene, die tegen De Tukkers op rechtsback werd gestald. Die plaats wordt ogenschijnlijk weer ingevuld door Mauro Júnior.

Bovendien lijkt het erop dat Xavi Simons niet gaat starten, aldus de journalist van het Eindhovens Dagblad. Een concrete reden wordt niet meteen gegeven, maar men gaat er vanuit dat dat te maken heeft met het grote aantal wedstrijden dat de Eindhovenaren achtereen hebben gespeeld. Guus Til mag zich daarom opmaken voor een basisplek.

Zoals bekend ligt de Argentijnse doelman Walter Benítez lang uit de roulatie. Zijn rol onder de lat wordt daarom logischerwijs ingevuld door Joël Drommel. De wedstrijd begint om 18.45 uur in het Philips Stadion. PSV kan zich naast Feyenoord en de amateurs van Spakenburg voegen bij de laatste vier. Om 21.00 uur komen De Graafschap en Ajax nog tegen elkaar in actie.

Vermoedelijke opstelling PSV: Drommel; Mauro Júnior, Ramalho, Branthwaite, Van Aanholt; Sangaré, Til, Veerman; Bakayoko, De Jong, Silva.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!