Nieuws

KNVB kondigt nieuwe OneLove-campagne aan en breidt hem uit naar meerdere takken

KNVB kondigt nieuwe OneLove-campagne aan en breidt hem uit naar meerdere takken

02-03-2023 12:39 Laatste update: 12:43

De KNVB komt in het weekend van 17 tot en met 19 maart met een nieuwe OneLove-campagne. Net als vorig seizoen valt dat rondom de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Deze keer wil de nationale voetbalbond het ook uitbreiden naar het amateur- en schoolvoetbal.

Zo krijgen alle amateurclubs een vlag opgestuurd om te laten zien dat iedereen welkom is. "We merkten dat daar behoefte aan was", aldus een woordvoerder van de KNVB, geciteerd door de NOS.

Tijdens de vorige OneLove-actie, in oktober, ontstond flink wat discussie. Zo weigerden Orkun Kökçü en Redouan El Yaakoubi, de aanvoerders van Feyenoord en Excelsior, met de regenboogband te spelen. "Het is iemands goed recht als hij niet meedoet. Het doel is niet dat iedere aanvoerder de band draagt. Maar hoe meer, hoe beter", zo klinkt het.

Ook op 11 oktober, de officiële coming-outdag, wil de KNVB weer een dergelijke actie organiseren. Tijdens het WK in Qatar van afgelopen winter wilden het Nederlands elftal en andere nationale elftallen met de band spelen, maar dat mocht destijds niet van de FIFA.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!