Nieuws

Curaçao staat voor bijzondere oefenwedstrijd tegen wereldkampioen Argentinië

Curaçao staat voor bijzondere oefenwedstrijd tegen wereldkampioen Argentinië

02-03-2023 11:27

Het nationale elftal van Curaçao gaat twee bijzondere interlands tegemoet. Op 25 maart speelt het land voor de Nations League tegen Canada, waarna het drie dagen later bij wereldkampioen Argentinië op bezoek gaat.

Om de wereldtitel te vieren wil Argentinië een paar oefenduels inlassen. Daarvan is een treffen met Curaçao er één van. Het Caribische eiland stond in het verleden nooit zo hoog op de voetballader, maar heeft zich de afgelopen tijd stevig ontwikkeld. Het nieuwe elan werd ingezet onder voetbalbaas Ramiro Griffith, en voormalig prof van SC Heerenveen.

Nadat het duel met Canada is gespeeld vertrekt de selectie van Curaçao naar Argentinië. Daar zullen een hoop spelers met een Eredivisiegehalte/-verleden hun opwachting gaan maken. Onder meer de broers Juninho en Leandro Bacuna, Juriën Gaari, Vurnon Anita, Cuco Martina en Eloy Room spelen voor de Antilianen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!