Reactie

Wellenreuther over lastige avond: 'Je kunt zo'n wedstrijd niet zomaar domineren'

Wellenreuther over lastige avond: 'Je kunt zo'n wedstrijd niet zomaar domineren'

02-03-2023 09:22

Timon Wellenreuther bereikte woensdagavond de halve finales van de KNVB beker met Feyenoord. In het Abe Lenstra Stadion werd SC Heerenveen in de slotfase met een minieme marge verslagen: 0-1. De doelman erkent dat het lastig ging en vertelt dat er in de tweede helft het een en ander werd omgezet.

Hij vertelt na afloop op de persconferentie dat Feyenoord in de eerste helft niet haar beste spel speelde, maar wel goed bleef verdedigen. "In de tweede helft hebben we iets aangepast, waardoor de wedstrijd makkelijker verliep. Aan het einde bleven we in de wedstrijd", aldus de Duitse doelman, die bij het ontbreken van de geblesseerde Justin Bijlow onder de lat staat.

Wat er dan precies anders werd gedaan in de tweede helft? "Meer rust aan de bal en meer zelfvertrouwen uitstralen. We zijn een erg goed team. Met de verdediging speelden we ook iets meer naar achter, zodat we meer ruimte voor onszelf creëerden."

Hij erkent dat het moeilijk was om Heerenveen het onderspit te laten delven. "Uit in Heerenveen is niet altijd makkelijk. Je kunt zo'n wedstrijd niet zomaar domineren. Ze hebben een moeilijk bespeelbaar veld en zetten goed druk en waren erg scherp."

Het maakt hem ten slotte niet veel uit welke tegenstander er tijdens de loting voor de halve finales uit de koker komt. "We moeten winnen. In de finale krijg je in ieder geval een goede tegenstander, dus het maakt niet uit welk team we loten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!