Reactie

De Graafschap-spits mist Ajax-thuis door conflict: 'Ben er emotioneel van'

De Graafschap-spits mist Ajax-thuis door conflict: 'Ben er emotioneel van'

02-03-2023 09:07

Charlison Benschop zal de komende tijd niet in actie komen voor De Graafschap. Niet door een blessure of een schorsing, maar door een conflict rondom zijn contract met de clubleiding. Mede daardoor mist hij de kwartfinale van de KNVB beker tegen Ajax, die donderdagavond op het programma staat.

Afgelopen zomer tekende Benschop, overgekomen van Fortuna Sittard, een contract voor één jaar op De Vijverberg. Er werd daarbij afgesproken dat dat met één seizoen zou worden verlengd wanneer hij twintig wedstrijden had gespeeld. Die zijn nu bijna bereikt, maar De Graafschap neemt de tijd om na te denken.

"Vlak voor de wedstrijd in Eindhoven werd me door Peter Bijvelds (technisch manager, red.) verteld dat ik op 19,5 wedstrijden stond en dat ik om die reden niet meer zou worden opgesteld", aldus Benschop in de gesprek met De Gelderlander. "Hij zegt tegen jullie dat hij mij een heel goed voorstel heeft gedaan. Maar hij heeft alleen voorgesteld om de clausule uit het contract te halen en dit probleem een wedstrijd of zes, zeven voor me uit te schuiven. Dan zou ik nu kunnen spelen en dan zouden we het er later weer over hebben."

Benschop, die in Nederland ook voor RKC Waalwijk, AZ en FC Groningen speelde, gaat daar niet in mee. "Beide partijen hebben dit contract afgelopen zomer met het volle verstand ondertekend. Als hij me een realistisch voorstel zou doen, dan komen we eruit. Dat weet ik zeker. Maar dan moet je wel een beetje respect voor elkaar hebben. Het ligt in dit geval echt niet bij de speler."

Zodoende staat hij donderdagavond niet op het wedstrijdformulier, als Ajax op bezoek komt. "Ik vind het voor de trainer ook een heel vervelende situatie. Als hij me nodig heeft, kan hij me niet opstellen. Ik heb de hele week hard getraind en mijn best gedaan, maar nu zit ik tegen Ajax op de tribune. Dit doet heel erg veel met me. Ik ben er emotioneel van."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!