Nieuws

Gelderse derby houdt gemoederen bezig: 'Gaat alle perken te buiten, verwerpelijk'

Gelderse derby houdt gemoederen bezig: 'Gaat alle perken te buiten, verwerpelijk'

08-10-2021 10:12

Vitesse heeft geen goed woord over voor een actie van de eigen fans. De Gelderse derby tegen NEC staat voor het eerst sinds vier jaar weer op het programma en dus stoken supporters over en weer het vuurtje op.

Een Nijmeegse delegatie dumpte slachtafval bij een standbeeld van een hert in Arnhem met een spandoek waar ‘ons vizier staat op scherp’ op staat. De reactie van de Vitessefans was echter nog veel onsmakelijker. Ook zij dumpten slachtafval, maar deden dit bij een gedenkteken voor een overleden NEC-fan. ‘Rocky is back’ viel er op een begeleidend doek te lezen.

Daarmee werd een grens in supporterswereld overschreden. Het is een ‘erecode’ om geen overleden fans bij het conflict te betrekken, maar dat deden de Vitessenaren dus wel. “We zien rond de derby weleens ludieke acties ontstaan, maar dit gaat alle perken te buiten”, reageert de club in gesprek met Omroep Gelderland. “Wij distantiëren ons met klem van deze verwerpelijke actie.”

Op zondag 17 oktober staan NEC en Vitesse voor het eerst sinds lange tijd weer eens tegenover elkaar. Dan is het Goffertstadion plaats van handeling van de altijd beladen Gelderse derby.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!