Reactie

Louter complimenten voor Weghorst: 'Was een van de beste spelers op het veld'

Louter complimenten voor Weghorst: 'Was een van de beste spelers op het veld'

02-03-2023 07:50

Manchester United wist drie dagen na het winnen van de League Cup alweer de volgende zege te boeken. In eigen huis werd West Ham United in de slotfase met 3-1 verslagen, waardoor de kwartfinale van de FA Cup werd bereikt. Erik ten Hag vertelt dat zijn ploeg verliezen haat en uit zijn complimenten aan Wout Weghorst en Alejandro Garnacho.

"Ik zal het nog eens herhalen: dit team haat verliezen", aldus de Nederlandse manager na afloop tegen de clubmedia. "Als het erop lijkt dat ze een wedstrijd verliezen, kunnen ze het tempo opschroeven en een manier vinden om te winnen. Daar hebben we vandaag (woensdag, red.) een goed voorbeeld van gezien."

Ten Hag wisselde zijn team op vijf plaatsen. Zo mochten Harry Maguire, Tyrell Malacia, Marcel Sabitzer en Alejandro Garnacho starten. Laatstgenoemde kan op complimenten rekenen. "Ik heb hem voor de wedstrijd gezegd dat hij nu eens als basisspeler impact op de wedstrijd moet hebben. Hij maakte een geweldig doelpunt en was een constante dreiging voor de defensie van West Ham. Dan is het moeilijk om hem in bedwang te houden."

Een andere speler die uitblonk, was Wout Weghorst. "Wout was een van de beste spelers op het veld. Sinds hij bij ons is aangesloten, hebben we pas een keer verloren. Hij doet geweldig werk. Nu moet hij dat vasthouden, want hij is in zijn rol heel belangrijk." De loting voor de kwartfinales werd ook meteen verricht. Over enkele weken komt Fulham naar Old Trafford.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!