Nieuws

Siem de Jong hoopt op nieuwe bekerstunt met De Graafschap: 'Kijk, het kan wel'

Siem de Jong hoopt op nieuwe bekerstunt met De Graafschap: 'Kijk, het kan wel'

02-03-2023 06:40

De Graafschap staat donderdagavond in de kwartfinales van de KNVB beker in eigen huis tegenover Ajax. Een speciale wedstrijd voor de 34-jarige Siem de Jong, die momenteel in Doetinchem onder contract staat en in 2011 de Amsterdammers de derde ster bezorgde. Hij is er zelf helaas niet bij, maar zal zijn ploeggenoten vanaf de tribune aanmoedigen voor een stunt.

Een spierblessure houdt De Jong al een tijdje aan de kant. Mankementen die ervoor zorgen dat hij nadenkt over zijn toekomst. "Dan vraag ik me wel af waar je het nog voor doet en hoelang je nog doorgaat. Ik denk niet dat ik nog heel lang doorga", aldus De Jong in het radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken van de NOS. "Het zal afhangen van de laatste fase van het seizoen."

Hij verwacht uiteraard een moeilijke thuiswedstrijd voor De Superboeren. "Het zal het grootste gedeelte van de wedstrijd tegenhouden worden. We hebben wel jongens die iets uit het niets kunnen creëren." Het voorbeeld dat de amateurs van Spakenburg afgelopen dinsdag gaven tegen FC Utrecht (1-4 winst) geeft de Achterhoekse burger echter moed. "Zeker als het twee dagen voor je eigen wedstrijd gebeurt. Dan zie je: kijk het kan wel."

Eerder op de avond speelt zijn broer Luuk met PSV thuis tegen ADO Den Haag, ook in de strijd om een plek bij de halve finales. Mocht het zover komen dat zowel De Graafschap als PSV zich daarvoor plaatsen, dan kunnen de gebroeders De Jong elkaar zomaar treffen bij de laatste vier. "Dat zou helemaal mooi zijn", besluit Siem, die in Eindhoven al eens samen met zijn broer speelde.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!