Wedstrijdverslag

Stunt in FA Cup: nummer zestien League Two schakelt Southampton uit

Stunt in FA Cup: nummer zestien League Two schakelt Southampton uit

01-03-2023 23:20

Grimsby Town heeft voor een gigantische stunt gezorgd in de FA Cup. De nummer zestien van de League Two (vierde niveau van Engeland) schakelde woensdagavond Southampton uit.

Southampton, de hekkensluiter van de Premier League, heeft opnieuw een tik te verwerken gekregen. De ploeg van Ruben Selles was bijna driekwart van de wedstrijd bovenliggende partij en nam het vijandelijke doel dertien keer onder vuur. Toch keek Southamptom met de rust tegen een achterstand aan. Net de thee kreeg Grimsby Town namelijk een strafschop die benut werd door Gavan Holohan: 0-1.

In het tweede bedrijf ging de thuisploeg in de achtervolging, maar hetzelfde scenario als voor rust deed zich in het tweede bedrijf weer voor. Grimsby Town kreeg een strafschop en Holohan promoveerde deze uitgelezen mogelijkheid tot doelpunt: 0-2. In de loop van de tweede helft deed Southampton nog wel iets terug via Duje Caleta-Car, maar de ploeg van Selles kon een zeperd niet voorkomen. Theo Walcott maakte tien minuten voor tijd nog wel de 2-2, maar deze werd uiteindelijk afgekeurd door de VAR. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!