Transfernieuws

'Bayern akkoord met Lewandowski-'opvolger' over nieuw contract tot 2024'

'Bayern akkoord met Lewandowski-'opvolger' over nieuw contract tot 2024'

01-03-2023 21:18

Eric Choupo-Moting gaat zijn aflopende verbintenis bij Bayern München verlengen, melden zowel Sky Sport Deutschland als Fabrizio Romano. De Kameroener ligt na het ondertekenen van zijn nieuwe contract tot medio 2024 vast in bij Der Rekordmeister.

De onderhandelingen tussen de spits en de club liepen al sinds november vorig jaar. Volgens informatie van zowel Sky Sport-verslaggever Florian Plettenberg als die van de Italiaanse transfergoeroe staat nu niets meer een verlenging in de weg. Romano weet zelfs al te melden dat de deal 'bevestigd' is.

Tegenover het ondertekenen van het nieuwe contract staat een salarisverhoging voor Choupo-Moting. Meerdere Europese topclubs zouden interesse hebben getoond in de international, maar voor hem was het duidelijk alleen bij Bayern te willen blijven. Dit seizoen is Choupo-Moting op dreef: in 24 optredens was hij goed voor liefst vijftien doelpunten en vier assists. Daarmee ontfermt hij zich tot dusver uitstekend over de erfenis die Robert Lewandowski heeft achtergelaten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!