Wedstrijdverslag

Dallinga en Van den Boomen geven visitekaartje wéér af met goals bij Toulouse

Dallinga en Van den Boomen geven visitekaartje wéér af met goals bij Toulouse

01-03-2023 20:56

Met diverse Nederlanders in de hoofdrol heeft Toulouse geen spaan heel geglaten van Rodez uit de Ligue 2. De formatie uit de Ligue 1 won met afgetekende cijfers van de nummer laatst van het tweede niveau van Frankrijk: 6-1.

Thijs Dallinga fungeerde - niet voor het eerst dit seizoen - als doelpuntenmaker. De aanvaller tekende voor zowel de derde als de zesde treffer van Toulouse-makelij. Al vroeg in het duel was duidelijk dat de middenmoter uit de Ligue 1 een bijzondere avond tegemoet ging, dankzij een extreem productieve eerste tien minuten.

Na ruim zeshonderd seconden stond het namelijk al 3-0 dankzij drie treffers met een Eredivisie-tintje. Oud-AZ'er Zakaria Aboukhlal opende de score, waarna Branco van den Boomen voor de tweede treffer zorgde. Dallinga maakte de 3-0. Even leek een monsterscore in de maak toen Dallinga de zesde treffer maakte in de 51ste minuut, maar Toulouse besloot het voet flink van het gaspedaal te halen. De thuisploeg stond de eretreffer van het arme Rodez nog toe in de 69ste minuut: 6-1.

Vooral de productie van Dallinga, afgelopen zomer overgenomen van Excelsior, is verbazingwekkend. In dertien duels in 2023 was het tien keer raak voor de jeugdinternational. Dankzij de zege is Toulouse zeker van de halve finale. Ook Olympique Lyon en Nantes zijn hier zeker van. Olympique Marseille en Annecy FC bepalen wie de laatste halvefinalist wordt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!