Nieuws

Kan Spakenburg Europa in wanneer het de KNVB Beker weet te winnen?

Kan Spakenburg Europa in wanneer het de KNVB Beker weet te winnen?

03-04-2023 20:11 Laatste update: 20:11
3

Als derde amateurclub in de geschiedenis van het KNVB Beker-toernooi wist SV Spakenburg de halve finale te bereiken. Mochten de amateurs uit het vissersdorp de finale weten te winnen, is Europees voetbal dan mogelijk?

Bij een zege op PSV kan Spakenburg als eerste amateurploeg ooit de finale van het toernooi bereiken. Mocht dat inderdaad gebeuren, dan kan er met Feyenoord of Ajax gestreden worden om de KNVB Beker. Mocht die uiteindelijk gewonnen worden, is Europees voetbal dan mogelijk? 

Voetbal International stelde vragen aan de KNVB. 'Een woordvoerder laat weten dat amateurteams gewoon ingeschreven mogen worden voor Europees voetbal en dat de KNVB zeker niet van plan is om Spakenburg te passeren als er historie wordt geschreven', schrijft het weekblad.

Toch is deelname niet zomaar een uitgemaakte zaak. Er moet de juiste licentie worden verstrekt door de UEFA. 'Een club als Spakenburg zou in ieder geval een speciaal traject gaan volgen, met extra begeleiding vanuit de KNVB en de Europese bond. Alles gaat in dat geval in samenspraak met de UEFA.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!