Nieuws

Spakenburg-voorzitter over eventuele finale: 'Spelen op die dag is niet mogelijk'

Spakenburg-voorzitter over eventuele finale: 'Spelen op die dag is niet mogelijk'

01-03-2023 20:00

Als stuntploeg Spakenburg ook de finale van de KNVB Beker weet te bereiken, dan is de club niet van plan om op zondag de eindstrijd af te werken. Bij monde van voorzitter Marc Schoonebeek laten de Blauwen weten niet op de christelijke rustdag te willen spelen.

Zoals gebruikelijk wordt de finale van de KNVB Beker op zondag gespeeld. Ook deze editie staat de eindstrijd op die dag ingepland: op 30 april wordt de nieuwe winnaar duidelijk. Een eventuele finaleplaats van Spakenburg zou voor problemen kunnen zorgen. "Ik sluit niet uit dat de finale na een goed gesprek op zaterdagavond wordt gespeeld", zegt de voorzitter tegen het Algemeen Dagblad. Of er over een zondag wordt nagedacht na een eventuele volgende megastunt in de halve finale? "Nee, dat is niet mogelijk.

Voor het spektakelstuk in de Galgenwaard reed Schoonebeek vanaf zijn vakantiebestemming in Oostenrijk terug naar Nederland om de wedstrijd te zien. "Eerder in het toernooi versloegen we Groningen, maar dit was alles in het kwadraat. Het is me vaak zat met een kwinkslag gevraagd of ik in sprookjes geloof en als je realistisch kijkt, is Utrecht twee trappen hoger. Maar wij zijn ook geen koekenbakkers en hadden een fantastisch strijdplan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!