Nieuws

'Barça gaat nog een keer om de tafel met Dembélé ondanks absurde salariseisen'

'Barça gaat nog een keer om de tafel met Dembélé ondanks absurde salariseisen'

01-01-2022 12:32

FC Barcelona gaat maandag opnieuw in gesprek met Ousmane Dembélé en zijn belangenbehartigers om zijn aflopende contract te verlengen. Door exorbitante salariseisen van de Fransman heeft Barça nog geen akkoord weten te bereiken. Als club en speler er opnieuw niet uitkomen, mag de buitenspeler vertrekken bij de Blaugranas.  

Dat melden diverse Spaanse media, zoals Diario SPORT en AS. De kranten weten dat Xavi teleurgesteld is dat Dembélé zo gevoelig blijkt voor invloeden vanuit zijn omgeving. Naar verluidt vroeg de dribbelaar het absurde honorarium van ruim veertig miljoen euro per jaar. Aan dat bedrag wil en kan Barcelona niet voldoen.  

Als het gesprek van maandag niets oplevert, lijkt een vertrek onvermijdelijk, schrijven de Spaanse dagbladen. De buitenspeler, wiens contract medio 2022 afloopt, mag dan vertrekken bij Barcelona, zodat de financeel noodlijdende club nog iets aan de buitenspeler overhoudt. In 2017 verruilde de speler Borussia Dortmund voor Barcelona voor de som van 135 miljoen euro.  

Onder meer blessures hebben ervoor gezorgd dat de buitenspeler nooit is uitgegroeid tot vaste waarde bij de Catalanen. Desondanks verlengt Barcelona graag het contract, mede om te voorkomen dat er niets van de betaalde transfersom overblijft. Het staat - gezien het aflopende contract van Dembélé - hem nu vrij om te praten met andere geïnteresseerde clubs over een transfervrije overgang in de zomer. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!