Nieuws

Xavi noemt Real Madrid 'grote favoriet' en neemt talent op in Clásico-selectie

Xavi noemt Real Madrid 'grote favoriet' en neemt talent op in Clásico-selectie

01-03-2023 16:28

Xavi Hernández weet wel wie de favoriet is in de Clásico van aanstaande donderdag in de Copa del Rey. De trainer van FC Barcelona heeft de druk bij Real Madrid gelegd.

Donderdagavond staan Real Madrid en Barcelona tegenover elkaar in het Estadio Santiago Bernabéu, wat bekend terrein is voor Xavi. Zowel als speler en trainer van Barça kwam hij er al geregeld, zo’n 42 keer om precies te zijn.

"Het windt me altijd op wanneer ik naar het Santiago Bernabéu ga. Ik vond het er altijd heerlijk om te spelen, ik hield er echt van. Dat is ook hetgeen wat ik tegen mijn spelers zeg, ze moeten moedig zijn", begint Xavi op de persconferentie. De Spaanse oefenmeester wijst Real Madrid vervolgens als 'grote favoriet' aan. "Maar we hebben de mogelijkheid om een titel te winnen. Het is een kans om te reageren op de laatste week. We gaan voor de winst door onze persoonlijkheid te laten zien."

Gezien de blessures van Robert Lewandowski en Ansu Fati heeft Xavi plek voor een jongeling in de selectie. De 19-jarige Estanis Pedrola is bij de selectie gehaald. "Hij is goed in de één tegen één, is snel en kan doelpunten maken. Door de afwezigheid van Lewandowski heb ik besloten dat hij een goede toevoeging aan het team is", besloot hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!