Nieuws

'PSV moet geduldig blijven: UEFA doet eind maart uitspraak over veldbestormer'

'PSV moet geduldig blijven: UEFA doet eind maart uitspraak over veldbestormer'

28 februari - 17:12 Laatste update: 17:44

PSV moet wachten op de uitspraak van de UEFA met betrekking tot de aanval van een veldbestormer op Sevilla-sluitpost Marko Dmitrovic tijdens de returnwedstrijd in de Europa League. De beslissing van de Europese voetbalbond zal 29 maart bekendgemaakt worden, terwijl er verwacht werd dat PSV woensdag al meer zou weten.

PSV speelde afgelopen donderdag in de Europa League een returnwedstrijd tegen Sevilla. Ondanks dat de Eindhovenaren met 2-0 wonnen, werden ze toch uitgeschakeld door de Spanjaarden vanwege de teleurstellende heenwedstrijd in Andalusië (3-0 nederlaag). Naast de Europese uitschakeling was er nog een grote smet op deze avond; Dylano K bestormde het veld in het Philips Stadion. De 'fan' pakte doelman Dmitrovic aan, maar werd al snel van het veld gedragen.

Aangezien PSV de veiligheid van de Sevilla-keeper niet kon waarborgen, hangt de Eindhovenaren een grote straf boven het hoofd. De Europese voetbalbond komt op 29 maart met een uitspraak. 'De UEFA komt morgen (woensdag, red) wel bij elkaar maar neemt alleen beslissingen over kwesties rond teams die nog in het toernooi zitten en daarmee urgenter zijn', schrijft De Telegraaf.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s