Nieuws

Wijndal 'ontzettend onzeker' volgens Kieft: 'Heeft een quasinonchalante houding'

Wijndal 'ontzettend onzeker' volgens Kieft: 'Heeft een quasinonchalante houding'

28-02-2023 14:15

Owen Wijndal weet na zijn overstap van AZ Alkmaar naar Ajax nog geen indruk te maken. De linksback kreeg de nodige kritiek te verwerken na zijn uitspraken over 'de beste linkerkant' van Nederland en Europa. Volgens Wim Kieft is de linksback 'ontzettend onzeker'.

"Hij heeft een quasinonchalante houding", steekt Kieft van wal bij Veronica Offside. "Reken maar dat hij ontzettend onzeker is. Hij hoort de kritieken, dus hij zit niet zo lekker in zijn vel als hij probeert uit te stralen", aldus de oud-spits, die ook kritisch is op Bergwijn. "Bergwijn stelt enorm teleur, maar voor Wijndal is het makkelijker als Bergwijn goed zou spelen dan als Tadic daar zou spelen. Bij AZ liep het als een trein met Idrissi en Tadic is heel statisch. Ik vind Bergwijn tegenvallen."

Wijndal kwam recent in het nieuws doordat hij tegenover ESPN zei dat hij en Steven Bergwijn 'de beste linkerkant van Nederland en misschien wel Europa' vormen. Dick Advocaat vindt de uitspraken van de linkspoot 'niet verstandig'. "Ook omdat je zelf nog geen vaste waarde bent. Ik vind het wel een jongen met kwaliteiten, maar je kunt het beter niet zo hard roepen. Bergwijn en Wijndal zijn twee uitstekende spelers, maar als je steeds wisselt heb je een probleem."

Ook Andy van der Meijde heeft zijn mening over Wijndal klaar. "Het is een goede speler, ook bij AZ. Als het team niet goed speelt, is het moeilijk voor een buitenspeler om je te laten zien. Dan ben je afhankelijk van de andere spelers."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!