Nieuws

Sneer naar 'volgevreten' Ajax-duo: 'Ze hebben moeite om pijn te lijden'

Sneer naar 'volgevreten' Ajax-duo: 'Ze hebben moeite om pijn te lijden'

28-02-2023 09:50
2

Steven Bergwijn en Brian Brobbey werden deze zomer voor de nodige miljoenen naar Ajax gehaald, maar de aanvallers weten nog niet te overtuigen in Amsterdam. Valentijn Driessen laakt de instelling van de 'volgevreten' spits en de vleugelaanvaller.

Bergwijn werd voor ruim dertig miljoen euro naar Ajax gehaald en begon flitsend, maar daarna ging het alsmaar bergafwaarts. "Ik denk dat er een knop om moet", aldus Driessen bij de podcast Kick-Off van De Telegraaf. "Ik heb het idee dat hij moeite heeft om pijn te lijden, om alles te laten voor het voetbal. De focus moet vol op voetbal. Van de buitenkant straalt het uit dat voetbal bijzaak is en niet de hoofdzaak."

"Mensen om hem heen moeten hem de waarheid zeggen", vervolgt Driessen. "Volgens mij is zijn vader een belangrijk persoon. Vertel die jongen de waarheid. Laat hem doen wat hij moet doen en het allerbeste uit zichzelf halen."

Ook Brobbey kan rekenen op kritiek. "We hebben een geweldig contract. We verdienen lekker, wonen dicht bij huis. We hoeven nauwelijks pijn te lijden. Wat kan ons gebeuren? Dat is wat ze uitstralen. Die jongens zijn teruggehaald, ze verdienen miljoenen. Ze vinden het wel goed… Ze kunnen geen pijn meer lijden."

Collega Mike Verweij trapt op de rem. "Ik ben het er wel mee eens dat ze dat uitstralen, maar het is wel moeilijk om dat vanaf de buitenkant te beoordelen. Ik weet van Bergwijn bijvoorbeeld dat hij na het WK een personal trainer in de arm heeft genomen om weer volledig fit te verschijnen bij Ajax."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!