Nieuws

'Zolang dat niet verandert, is een terugkeer van Weghorst onbespreekbaar'

'Zolang dat niet verandert, is een terugkeer van Weghorst onbespreekbaar'

28-02-2023 09:30
2

Wout Weghorst kan na zijn League Cup-winst met Manchester United rekenen op felicitaties van Burnley FC-manager Vincent Kompany. De spits staat officieel nog onder contract bij de Championship-club, maar een terugkeer lijkt allesbehalve een uitgemaakte zaak.

"Dit is natuurlijk geweldig voor hem, een prachtige prestatie", aldus Kompany in gesprek met LancsLive. "Er zijn spelers die vanaf het moment dat ze geboren worden al bijna een mand met trofeeën hebben, maar de meesten van ons moeten echt vechten om ooit een titel te bemachtigen. Hij doet dat op dit moment en dat kan ik waarderen. Dit is een ongelooflijk moment voor hem. Ik hoop dat hij ervan gaat genieten en er het beste van gaat maken."

"Hoe meer prijzen hij wint, hoe blijer wij voor hem zijn", vervolgt Kompany. "Ik sta al elf jaar aan de andere kant. Ik kan hem alleen maar feliciteren. Hun manager mag ik ook erg graag, dus er zijn veel mensen waar ik blij voor ben."

Een terugkeer van Weghorst wordt pas op een later moment besproken. "Hij is een Premier League-speler en wij zijn een Championship-club", aldus Kompany. "Zolang dat niet verandert, kan ik het niet bespreken. Laten we eerst doen wat we moeten doen, namelijk meer wedstrijden winnen. Dan weet ik zeker dat er een moment komt waarop de discussie relevant wordt, maar dat is nu nog niet het geval."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!