Nieuws

'Ajax hoopt contract van WK-ganger met één seizoen te verlengen'

'Ajax hoopt contract van WK-ganger met één seizoen te verlengen'

28-02-2023 06:50

Ajax hoopt het contract van Remko Pasveer te verlengen, meldt De Telegraaf. De keeper belandde dit seizoen op de bank, maar de Amsterdammers willen één seizoen langer met hem door.

Nadat Ajax in de winterse transferperiode Gerónimo Rulli naar Amsterdam haalde, verloor Pasveer zijn basisplaats. Toch willen de Amsterdammers graag door met de 39-jarige doelman. De huidige nummer twee van de Eredivisie heeft de sluitpost een aanbieding gedaan om zijn contract met één seizoen te verlengen.

Pasveer kwam in 2021 transfervrij over van Vitesse en werd in eerste instantie als derde keeper gehaald. André Onana en Maarten Stekelenburg waren op dat moment de eerste en tweede keeper. De Kameroener kreeg echter een dopingschorsing en Stekelenburg raakte langdurig geblesseerd, waardoor Pasveer onder de lat kwam te staan bij de Amsterdammers. De sluitpost kwam al 49 keer uit voor Ajax en debuteerde zelfs in het Nederlands elftal.

Het is onbekend of Pasveer wenst langer te blijven in Amsterdam. Het contract van de oud-keeper van FC Twente, Heracles Almelo, Go Ahead Eagles, PSV en Vitesse loopt deze zomer af bij Ajax.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!