Nieuws

Van Dijk kiest voor teamgenoot als runner-up, Koeman zet Dortmund-talent op drie

Van Dijk kiest voor teamgenoot als runner-up, Koeman zet Dortmund-talent op drie

27-02-2023 23:46

Qua bijdrage van het Nederlands elftal was er een unaniem besluit over Lionel Messi als Best FIFA Men’s Player. Zowel bondscoach Ronald Koeman als captain Virgil van Dijk zette de Argentijn op één in hun top-drie.

Van Dijk stemde dus op Messi als beste speler ter wereld, maar als runner-up had hij een bekende in petto. Liverpool-collega Mohamed Salah zou er volgens hem met het zilver vandoor moeten gaan. De verdediger gaf het brons aan Karim Benzema, de spits van Real Madrid die Liverpool al zo veel pijn heeft gedaan in de Champions League.

Ook Koeman stemde dus op Messi, maar had een andere speler dan Van Dijk als nummer twee op de lijst gezet. Luka Modrić was volgens de bondscoach de speler die ook dicht bij de titel van beste speler ter wereld behoort te komen. Op plek drie heeft Koeman een bijzondere keuze gemaakt. Borussia Dortmund-revelatie Jude Bellingham is volgens de oefenmeester de op twee na beste speler ter wereld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!