Breaking news

Messi laat Benzema en Mbappé achter zich en is voor tweede keer beste ter wereld

Messi laat Benzema en Mbappé achter zich en is voor tweede keer beste ter wereld

27-02-2023 22:42 Laatste update: 22:52

Lionel Messi is door de FIFA bestempeld als beste voetballer van 2022. De Argentijns wereldkampioen heeft de twee Franse sterspelers Kylian Mbappé en Karim Benzema van zich af weten te houden. Het is de tweede keer dat Messi de prestigieuze prijs in ontvangst neemt.

Het was Messi die in 2022 de kroon op zijn werk zette. De Argentijn schitterde op het WK in Qatar en won het toernooi met zijn land na een zinderende finale tegen Frankrijk. Daarin speelde hij tegen Kylian Mbappé, maar niet tegen Karim Benzema. Het tweetal was ook genomineerd voor de prijs wegens hun prestaties, maar leggen het alsnog af tegen de kleine dribbelaar.

Naast Messi vielen er maandagavond nog twee Argentijnen in de prijzen. Emiliano Martínez werd verkozen tot beste doelman van de wereld, terwijl bondscoach Lionel Scaloni de prijs van coach van het jaar in ontvangst mocht nemen. Marcin Oleksy – die mindervalide is - won de Puskás Award, terwijl Virgil van Dijk een plekje in het Elftal van het Jaar wist te bemachtigen. De beste vrouwelijke voetballer ter wereld is de Spaanse Alexia Putellas van FC Barcelona.

Dat Messi pas voor de tweede keer de prijs in ontvangst neemt, komt door het korte bestaan van de awards. Sinds 2016 maken spelers kans op de FIFA-awards, die los staan van de Ballon d’Or-uitrijking. Daar wist Messi er al zeven van te winnen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!