Nieuws

FIFA Eftal van het Jaar bekend: Van Dijk enige Nederlander in het sterrenensemble

FIFA Eftal van het Jaar bekend: Van Dijk enige Nederlander in het sterrenensemble

27-02-2023 22:37

Virgil van Dijk heeft wederom een plekje verdiend bij de beste elf spelers van de wereld. De verdediger van Liverpool is de enige Nederlander in het uitverkozen sterrenensemble van de FIFA.

Van Dijk was de enige genomineerde Nederlander van de 26 spelers die de eindlijst hadden gehaald. De Oranje-captain staat met twee anderen in de verdediging. Achraf Hakimi staat aan de rechterkant, mede door zijn prestaties bij Paris Saint-Germain en met Marokko op het WK in Qatar. Aan de linkerkant is plaats voor João Cancelo. De verdediger maakte afgelopen winter een transfer naar Bayern München. Op doel is er plek voor Argentinië-revelatie Emiliano Martínez.

Op het middenveld is er ook plaats voor drie spelers. Casemiro – één van de lievelingetjes van Erik ten Hag bij Manchester United – is één van de drie namen. De Braziliaan ziet met Luka Modric een ex-collega naast hem in het veld staan. Ook heeft Kevin de Bruyne een plek afgedwongen.

De FIFA heeft plaatsgemaakt voor vier aanvallers. Daarvan spelen er twee bij Paris Saint-Germain: Kylian Mbappé en Lionel Messi. Het tweetal bereikte zondag allebei nog een mijlpaal in de wedstrijd tegen Olympique Marseille en laatstgenoemde werd afgelopen jaar zelfs wereldkampioen. Verder staan ook Champions League-held Karim Benzema en Manchester City-revelatie Erling Haaland in het elftal.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!