Nieuws

Seuntjens is Sparta dankbaar voor hulp bij rentree: 'Voor mij het ideale scenario'

Seuntjens is Sparta dankbaar voor hulp bij rentree: 'Voor mij het ideale scenario'

27-02-2023 19:42

Ralf Seuntjens is enorm dankbaar voor de hulp die Sparta Rotterdam hem heeft aangeboden. De spits van FC Imabari uit Japan genas van lymfeklierkanker en mag bij de Rotterdammers trainen om zijn rentree in het betaalde voetbal snel te verwezenlijken. Ondanks dat hij er geen enkel verleden heeft, mag hij gebruikmaken van alle faciliteiten.

"Dit is heerlijk. Het is enorm genieten. Ik ben enorm blij dat ik dit hier bij Sparta mag doen", aldus de 30-jarige tegenover ESPN. "Ik heb met Maurice (Steijn, red.) contact gehad en daarvóór ook nog wat mogelijkheden bekeken, maar dat was helaas niet mogelijk. Hier mocht ik van alle faciliteiten gebruik maken en dat is toch mooi ondanks dat je hier geen verleden hebt. Ik ben enorm dankbaar dat ze zo hun menselijke kant laten zien."

Zoals gezegd, Seuntjens had geen verleden bij de Kasteelclub. Desondanks kende hij er wel aardig wat mensen. "Dat is heel bijzonder. Ik kom uit een heel diep dal. Als je dan de kans krijgt aangeboden bij een club waar je nog nooit iets voor hebt betekend, maar toch een draagvlak creëert, dan kun je daar alleen maar respect voor hebben."

Niet alleen Seuntjens, maar ook zijn Japanse club FC Imabari hebben hun dankbaarheid getoond. "Ze hebben een mail gestuurd naar Sparta en zijn enorm blij. De sportfysio hier spreekt toevallig Japans en onderhoudt het contact. Dat loopt helemaal perfect. Voor mij is het echt het ideale scenario."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!