Nieuws

Terugkeer Weghorst bij Burnley nog ongewis: 'Weinig zin om erover te dicussiëren'

Terugkeer Weghorst bij Burnley nog ongewis: 'Weinig zin om erover te dicussiëren'

27-02-2023 18:49

Het is volgens Vincent Kompany nog allerminst onduidelijk of en wanneer Wout Weghorst terugkeert bij Burnley. De Championship-club verhuurt de boomlange spits momenteel aan Manchester United. Afgelopen zondag won hij zijn eerste officiële prijs door in de finale van de Engelse League Cup Newcastle United met 2-0 te verslaan.

"Weghorst is een Premier League-spits en Burnley is een Championship-club. Zo lang één van beide situaties niet gaat veranderen, dan heeft het weinig zin om hierover te discussiëren", aldus Kompany tegenover Lancs Live. "Wat hij bij Manchester United presteert, is echt geweldig. Sommige spelers zijn geboren om prijzen te winnen, anderen moeten er keihard voor vechten om er ooit een omhoog te mogen tillen. Ik hoop dat hij ervan gaat genieten en het beste ervan maakt."

De Nederlander, die in de kwartfinale van het WK twee keer scoorde tegen Argentinië, staat nog altijd op de loonlijst bij Burnley. Hij werd de gehele eerste seizoenshelft verhuurd aan Besiktas. Hij had namelijk een vertrekclausule in zijn contract opgenomen, mocht Burnley degraderen. Dat gebeurde vorig seizoen ook. United-manager Erik ten Hag kaapte hem een aantal maanden later echter voor beide neuzen weg.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!