Opinie

De Mos acht PSV nog kansrijk: 'Maar de stabiliteit van Feyenoord hik ik tegenaan'

De Mos acht PSV nog kansrijk: 'Maar de stabiliteit van Feyenoord hik ik tegenaan'

27-02-2023 15:08

PSV won afgelopen zondag met 3-1 van FC Twente en blijft daardoor nog een serieuze kandidaat in de strijd om de landstitel. Aad de Mos stelt in gesprek met het Eindhovens Dagblad dat alle topclubs 'op een dun lijntje' balanceren, maar dat alleen de continuïteit van Feyenoord overtuigt. Volgens hem lijkt Ruud van Nistelrooij zijn ideale opstelling te hebben gevonden.

"Je krijgt Ajax nog thuis en Ajax – Feyenoord komt er nog aan. Er zijn altijd mogelijkheden, maar je mag geen punten meer laten liggen zoals dat verleden week gebeurde tegen FC Utrecht", aldus De Mos. Hij ziet vaak twee gezichten bij de Eindhovenaren. "Er zijn fases in een wedstrijd die heel goed zijn, maar ook een paar waarin je denkt; het kan zo de verkeerde kant op lopen. Het is een dun lijntje. Maar dat hebben AZ en Ajax ook. Het is alleen de stabiliteit van Feyenoord waar ik een beetje tegenaan hik als je praat over een mogelijk kampioenschap voor PSV."

Ruud van Nistelrooij is eigenlijk 'per toeval' bij zijn ultieme basisselectie terecht gekomen, zo stelt de oud-trainer van de club. "Fábio Silva is complementair aan Luuk de Jong. Dat laat zich nu ook een beetje uittekenen in een soort 4-4-2. De spelers vullen dat zelf in. We zagen bovendien een goede Joey Veerman en een goede Xavi Simons."

Ook Johan Bakayoko krijgt complimenten. "Die jongen moet je de tijd geven. Het is een voordeel dat Ruud hem al vanaf de jeugd kent. Het is een talentvolle jongen. Die gaat meer dan vijftien miljoen opleveren en dat is terecht."

Komende zondag gaat PSV op bezoek bij RKC Waalwijk, maar eerst staat op donderdag nog de kwartfinale van de KNVB beker tegen ADO Den Haag op het programma. "Alles is afhankelijk van donderdag. Dick (Advocaat, red.) gaat de deur echt niet openzetten. Wat ga je doen met je opstelling? Daar begint het al mee. Ik verwacht desondanks wel dat PSV met een kleine overwinning doorgaat. Zonder verlenging, maar toch niet makkelijk; 2-1."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!