Transfernieuws

Napoli-sensatie werd aangeboden bij Ajax: Overmars wilde hem niet in 2021

Napoli-sensatie werd aangeboden bij Ajax: "Overmars wilde hem niet in 2021"

27-02-2023 14:42

Khvicha Kvaratskhelia schittert week in week uit in het SSC Napoli-shirt, maar had ook zomaar op de Nederlandse velden actief kunnen zijn. Volgens John van Loen liet Marc Overmars in 2021 de kans lopen om het Georgische supertalent in te lijven.

Bij ESPN is de oud-voetballer van onder meer Ajax en FC Utrecht te gast, waar hem wordt gevraagd naar de vermeende interesse van de Amsterdammers van zo'n anderhalf jaar terug. "Ik werkte bij een agency en die kwamen met hem", blikt Van Loen terug. "Zodoende kwamen we ook bij Ajax. We hadden Arveladze en Giorgi Gakhokidze (bij het bedrijf werken, red.), die bij FC Twente en PSV heeft gespeeld. We zijn naar Ajax gegaan en Overmars wilde hem niet. Dat was in 2021."

Volgens Van Loen was al voor Kvaratskhelia het West-Europese voetbal verbaasde duidelijk wat hij in zijn mars heeft. "Deze jongen is een straatvoetballer. Wat hij nu doet bij Napoli, deed hij ook bij Batumi in Georgië. Als hij speelde was het stadion vol en zater er 20.000 mensen. Toen hij wegging, zat er nog maar de helft. Als je ziet wat hij bij Batumi heeft gedaan... Hij gaat er voorbij alsof het een speeltuin is."

De behendige aanvaller is volgens Transfermarkt.de momenteel zo'n zestig miljoen euro waard. "Hij kostte vijftien miljoen euro", lacht Van Loen. "Dat vind ik nog weinig veel geld voor hem. Hij is nu voor twaalf miljoen euro verkocht aan Napoli." In dienst van de Italianen staat de teller op twaalf goals en vijftien assists in 26 officiële optredens.

Met Napoli ligt Kvaratskhelia op poleposition voor de Scudetto: de voorsprong op nummer twee Internazionale bedraagt achttien punten met nog veertien duels te gaan. Ook is de ploeg dichtbij de kwartfinale in de Champions League. De heenwedstrijd in de achtste finale tegen Eintracht Frankfurt werd met 0-2 gewonnen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!