Reactie

Klinsmann in de voetsporen van Hiddink: Blij en vereerd om hier te zijn

Klinsmann in de voetsporen van Hiddink: "Blij en vereerd om hier te zijn"

27-02-2023 11:33 Laatste update: 11:35
2

Jürgen Klinsmann heeft gereageerd op zijn aanstelling bij Zuid-Korea als bondscoach. De Duitser zegt vereerd te zijn in de voetsporen te mogen trainen van Guus Hiddink.

Maandag werd de komst van Klinsmann door het Aziatische land wereldkundig gemaakt. "Ik ben erg blij en vereerd om de hoofdtrainer te zijn van het nationale voetbalteam van Zuid-Korea", zegt de oud-voetballer in een persbericht van de Zuid-Koreaanse voetbalbond. "Ik ben me er terdege van bewust dat het Koreaanse nationale team zich gedurende een lange periode voortdurend heeft verbeterd en resultaten heeft geboekt."

Daarmee doelt Klinsmann onder meer op het voorbije WK, waarin het team verrassend de achtste finale wist te halen onder leiding van Paulo Bento. De Duitser stelt 'vereerd' te zijn in de voetsporen van Hiddink te treden. "We gaan ons best doen om succes te behalen in de komende Asian Cup en het WK 2026". Eerstgenoemde toernooi start in juni van dit jaar. Op 24 maart wacht Klinsmann zijn debuut: dan is Colombia in een oefenduel de tegenstander.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!