Nieuws

Klinsmann drie jaar na laatste klus aan de slag als bondscoach van Zuid-Korea

Klinsmann drie jaar na laatste klus aan de slag als bondscoach van Zuid-Korea

27-02-2023 10:33 Laatste update: 11:23

Jürgen Klinsmann is de nieuwe bondscoach van Zuid-Korea. Dat maakt het Aziatische land maandagochtend bekend via de officiële kanalen. De 58-jarige Duitser heeft een contract tot medio 2026 getekend.

Zodoende gaat Klinsmann debuteren als eindverantwoordelijke van Zuid-Korea met een oefenwedstrijd tegen Colombia op 24 maart. De laatste trainersklus van de voormalig aanvaller dateert van drie jaar terug: in februari 2020 stapte hij op als trainer van Hertha BSC.

Klinsmann als coach geniet vooral bekendheid van zijn periodes bij het Duitse nationale elftal en Bayern München. Met Die Mannschaft eindigde de Duitser op het WK 2006 in eigen land als derde.

Bij Zuid-Korea is de oud-international de opvolger van Paulo Bento. Hij strandde op het afgelopen WK in Qatar in de achtste finale tegen Brazilië (4-1). Vervolgens stapte de Portugees op. Dinsdag wordt Klinsmann via een persconferentie gepresenteerd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!