Opinie

Ik ga ervan uit dat Cillessen de komende interlandperiode weer bij Oranje zit

"Ik ga ervan uit dat Cillessen de komende interlandperiode weer bij Oranje zit"

27-02-2023 10:24
1

De Telegraaf-rapporteur Romano Denneboom denkt dat Ronald Koeman er goed aan doet om Jasper Cillessen bij de volgende interlandperiode weer bij het Nederlands elftal te halen. De voormalig Oranje-international is eveneens onder de indruk van Mats Wieffer.

NEC won zaterdagavond overtuigend van FC Volendam (3-0) en dat was mede te verdienste van Cillessen. In opdracht van De Telegraaf stelt de oud-aanvaller zijn Elftal van de Week samen, waarin hij een plekje heeft ingeruimd voor de doelman uit Groesbeek.

"Cillessen heeft natuurlijk een moeilijke tijd gehad sinds het WK, maar daar lijkt hij helemaal overheen met het niveau dat hij de laatste weken haalt", zegt Denneboom tegen de ochtendkrant. "Dat is knap, na zo'n grote teleurstelling. Ik ga ervan uit dat hij de komende interlandperiode weer bij Oranje zit."

Voor Wieffer was de wedstrijd tegen Fortuna Sittard (2-4 zege) een bijzondere. Met zijn eerste competitiedoelpunt voor Feyenoord maakte hij de belangrijke 0-2. "Zijn manier van juichen was alsof hij dit al zes jaar op rij regelmatig doet in de top van Nederland", vervolgt Denneboom. "Hij speelt nu echt met veel vertrouwen, anders zou je zo'n bal misschien nog breed leggen, maar hij ramde hem gewoon de bovenhoek in. Hij eist ballen op en weet dan direct al wat voor goeds hij ermee gaat doen."

Het Elftal van de Week volgens Denneboom: Cillessen; Geertruida, Hancko, Kerkez; Wieffer, Tannane, Simons, Seuntjens; Manhoef, Pepi, Bakayoko.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!