Nieuws

Waarom de aanklager in hoger beroep gaat na geseponeerde rode kaart Sandler

Waarom de aanklager in hoger beroep gaat na geseponeerde rode kaart Sandler

27-02-2023 09:58 Laatste update: 10:02

De aanklager betaald voetbal is niet van plan zich neer te leggen bij de geseponeerde rode kaart van Philippe Sandler in het duel met Feyenoord. De verdediger van NEC moest in het duel vertrekken met direct rood, maar werd vrijgesproken. 

Het Algemeen Dagblad schrijft dat de zitting dinsdag plaatsvindt. De aanklager betaald voetbal stelt dat Sandler wel degelijk moet worden bestraft voor strafbaar hands. De verdediger van NEC werd van dichtbij op de arm geraakt, maar volgens de aanklager stond zijn arm op dat moment in een onnatuurlijke positie. Of er wel of geen opzet in het spel was, is dan niet van waarde.

De aanklager betaald voetbal gaat gemiddeld tien keer per jaar in hoger beroep tegen de tuchtcommissie. NEC werd 14 februari op de hoogte gebracht van het besluit van de aanklager. Wanneer NEC alsnog wordt gestraft, mist Sandler de eerstvolgende competitiewedstrijd. In dit geval zou dat gaan om het uitduel met Ajax. 

NEC reageerde zaterdag op het nieuws. "Ik heb begrepen dat er een bom is ontploft in Zeist toen de tuchtcommissie de aanklager tegensprak", stelde algemeen directeur Carlos Aalbers. "Het scheidsrechterskorps was het totaal niet eens met het seponeren van de rode kaart. Ondanks dat ze bij de KNVB zeggen dat ze allemaal onafhankelijk zijn, gaan er dan andere krachtenvelden spelen en moet er een statement worden gemaakt. Daar zijn wij de dupe van."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!