PSV houdt aansluiting op top drie na broodnodige zege op FC Twente

26-02-2023 18:39 Laatste update: 18:52
1

PSV heeft zondag geen fout gemaakt in de topper tegen FC Twente. De ploeg van Ruud van Nistelrooij liet zich na een sterkere eerste helft na het rustsignaal verrassen, maar wist uiteindelijk zelf het duel op slot te gooien. Het werd 3-1 in Eindhoven.

PSV begon voor het eerst met Fábio Silva in de basis. Mauro Junior begon ook vanaf de aftrap bij PSV. Twente schoot uit de startblokken en was beter in de openingsfase, maar na negen minuten was het PSV dat op voorsprong kwam. Silva tikte een perfecte voorzet van Johan Bakayoko van dichtbij binnen.

De thuisploeg werd na de openingstreffer sterker, maar weigerde de voorsprong te verdubbelen. Daardoor klonk het rustsignaal met een schamele 0-1 voorsprong. PSV werd dit seizoen al meermaals verrast met een onverwachte gelijkmaker en dat gebeurde in de tweede helft opnieuw. Virgil Misidjan gaf een scherpe voorzet die niet meer werd aangeraakt, tot grote verrassing van doelman Walter Benítez. De bal eindigde in het net en opeens was de stand weer gelijkgetrokken.

PSV liet zich echter niet gekmaken en kwam tien minuten later weer op voorsprong. Bakayoko gaf zijn tweede perfecte voorzet van de dag en Luuk de Jong knikte van dichtbij binnen. Voor De Jong was het zijn honderdste doelpunt in de Eredivisie voor PSV, uitgerekend tegen zijn oude ploeg. Een kwartier later werd Xavi Simons knap weggestuurd door Ibrahim Sangaré en rondde de tiener fraai af. Joey Veerman schoot nog bijna raak uit een vrije trap, maar de inzet ging rakelings naast.

Door de overwinning is het verschil tussen PSV en Twente nu opgelopen naar zes punten. De achterstand van PSV op koploper Feyenoord bedraagt eveneens zes punten, de achterstand op Ajax bedraagt drie punten. Twente blijft op plek vijf staan.