Reactie

Heitinga heeft drie punten, maar eist beter spel: 'Eerste helft verschrikkelijk'

Heitinga heeft drie punten, maar eist beter spel: 'Eerste helft verschrikkelijk'

26-02-2023 17:27
3

Ajax heeft zondagmiddag drie punten uit het vuur gesleept tegen Vitesse. In de GelreDome kwam de ploeg van trainer John Heitinga met 1-0 achter, maar dat boog het in de tweede helft om dankzij een doelpunt van Edson Álvarez. De Ajax-coach is echter niet bepaald tevreden over het vertoonde spel.

"De eerste helft was eigenlijk verschrikkelijk van onze kant, het was heel slecht", zo besluit Heitinga na afloop voor de camera's van ESPN. "We waren heel statisch, konden eerder lopen en waren vooral heel slordig aan de bal. In de rust hebben we aangegeven dat als we willen strijden om de titel, we hier vandaag moeten winnen. Het moest van ver komen."

Edson Álvarez was met zijn eerste seizoenstreffer de matchwinner voor Ajax. Hij kan rekenen op complimenten. "Wij zijn heel erg blij dat Edson die bal binnenkopt, dat verdient hij ook. Hij speelde een ijzersterke wedstrijd vandaag." Ajax scoorde dan wel uit een standaardsituatie, maar kreeg er ook wederom een tegen. "Ja, dat is te veel, dat weten we. We zijn er kneiterhard mee bezig. Het is aan ons om ons er beter tegen te wapenen.'

Heitinga weet dat het spel beter moet, wil Ajax de goede lijn in de competitie doortrekken en aan het eind van het seizoen met de schaal in de handen staan. "Als oud-speler weet ik ook dat die wedstrijd van afgelopen donderdag (tegen Union Berlin in de Europa League, red.) echt nog wel in de beentjes zit. Daarom is het des te knapper dat we de overwinning met een stukje mentaliteit over de streep trekken. De absolute wil is er, dat zie je."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!