FC Emmen sleept in slotfase punt uit het vuur tegen Go Ahead Eagles

26-02-2023 16:35 Laatste update: 16:51

FC Emmen heeft zondagmiddag een punt uit het vuur gesleept tegen Go Ahead Eagles. In een wedstrijd met twee gezichten kwamen de Drenten tweemaal terug van een achterstand: 1-1. Op De Oude Meerdijk was Ole Romeny in de absolute slotfase trefzeker.

FC Emmen speelde in het roze, om zodoende aandacht te vragen voor teelbalkanker. Het was bovendien een speciale wedstrijd voor Go Ahead-trainer René Hake, die uit Zuidoost-Drenthe komt en lang werkzaam was bij de thuisploeg.

Het waren de Devetenaren die al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwamen. Na een scrimmage uit een corner werkte Jay Idzes de bal met een kiezelhard schot tegen de touwen. Go Ahead controleerde de wedstrijd daarna en leek de voorsprong vast te houden tot aan de rust, maar in de veertigste minuut haalde Fredrik Oppegård Emmen-aanvaller Ole Romeny naar de grond. De daarop volgende strafschop werd overtuigend binnengeschoten door Jeroen Veldmate.

Emmen kwam sterker uit de kleedkamer, maar keek om en nabij het uur toch weer tegen een achterstand aan. Bobby Adekanye maakte een loopactie richting de eerste paal en tikte de voorzet van Finn Stokkers binnen. Emmen drukte, vocht en sleurde en kwam uiteindelijk nog verdiend tot de gelijkmaker. Een voorzet van Mark Diemers werd acrobatisch binnengeschoten door Romeny.

Zodoende staat Emmen nog steeds op de zestiende plaats, maar in de degradatiezone is ieder punt gewenst. Het gat met de veilige vijftiende plek bedraagt nu twee punten. Go Ahead Eagles vinden we na zondag terug op plek elf.