Wedstrijdverslag

Schouten belangrijk voor Bologna, Napoli kan titel ruiken na uitglijder Inter

Schouten belangrijk voor Bologna, Napoli kan titel ruiken na uitglijder Inter

26-02-2023 15:14

Internazionale heeft Napoli zondagmiddag weer een stuk steviger aan kop geholpen. Dat was uiteraard niet de bedoeling, want op bezoek bij Bologna werd er met 1-0 verloren. Jerdy Schouten was met een fraaie assist belangrijk voor de thuisploeg.

Schouten was een van de drie Nederlanders die in het Stadio Renato Dall'Ara aan de aftrap verscheen. Bij Inter stonden Stefan de Vrij en Denzel Dumfries namelijk weer eens in de basis. Woensdagavond moesten beide Oranje-internationals nog genoegen nemen met een plaats op de bank in de met 1-0 gewonnen Champions League-wedstrijd tegen FC Porto.

Het bleek geen fijne middag voor Dumfries en De Vrij. Na twaalf minuten leek Bologna al op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Mussa Barrow werd afgekeurd wegens buitenspel. Inter kreeg kansen, maar de enige treffer van de middag kwam de voet van Riccardo Orsolini. Schouten zette de Italiaan vogelvrij voor het doel van André Onana, waarna hij niet faalde.

Zodoende bedraagt het gat tussen nummer een Napoli en nummer twee Internazionale momenteel maar liefst achttien punten. Alleen een wonder weerhoudt de Gli Azzuri nog van de eerste landstitel sinds 1990.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!