Opstellingen

Opstellingen Vitesse en Ajax: Wijndal keert terug in de basis, Bassey op de bank

Opstellingen Vitesse en Ajax: Wijndal keert terug in de basis, Bassey op de bank

26-02-2023 13:30 Laatste update: 13:35

Owen Wijndal keert zondagmiddag tegen Vitesse terug in de basis bij Ajax. Trainer John Heitinga heeft er zodoende voor gekozen om Calvin Bassey op de bank te laten. Tegen Union Berlin startte de Nigeriaan nog.

Heitinga zette het donderdag in de met 3-1 verloren Europa League-wedstrijd enigszins om. Wijndal begon de afgelopen weken in de basis, maar Bassey kreeg toen de voorkeur. Tegen Vitesse grijpt hij dus weer terug op zijn oude recept.

Mohammed Kudus start bovendien 'gewoon' weer als rechtsbuiten. Steven Berghuis, Kenneth Taylor en Davy Klaassen vormen het middenveld. Dusan Tadic start in de spits, waardoor Brian Brobbey wederom genoegen moet nemen met een reserverol. Bij Vitesse staat oud-Ajacied Kjell Scherpen onder de lat, ondanks de lichte blessure die hij aan het begin van de week opliep.

Bij een eventuele zege blijft Ajax in het spoor van koploper Feyenoord, dat tegen Fortuna Sittard hard op weg is om wederom een driepunter te pakken.

Opstelling Vitesse: Scherpen; Flamingo, Oroz, Isimat-Mirin, Wittek; Meulensteen, Tronstad; Manhoef, Van Ginkel, Kozlowski; Bero.

Opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Álvarez, Timber, Wijndal; Berghuis, Klaassen, Taylor; Kudus, Tadic, Bergwijn.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!