Nieuws

Been complimenteert Feyenoorder: 'Lijkt alsof hij er al honderd jaar speelt'

Been complimenteert Feyenoorder: 'Lijkt alsof hij er al honderd jaar speelt'

26-02-2023 13:19

Feyenoord leidt halverwege met 0-3 in de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard. De Rotterdammers kenden zodoende een probleemloze eerste helft en zijn hard op weg om hun koppositie in de Eredivisie te verstevigen. ESPN-analist Mario Been is zeer te spreken over het vertoonde spel van Feyenoord, en heeft grote complimenten voor de trefzekere Mats Wieffer.

"Ik vind Feyenoord goed spelen. Dat meen ik echt", aldus Been. "Slot zal dat na afloop ongetwijfeld ook erkennen. Het eerste halfuur was het aan de bal uitstekend, maar toch ligt er wat gevaar in de omschakeling bij balverlies." Burak Yilmaz leek na vier minuten al te tekenen voor een vroege Fortuna-voorsprong, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel.

Even later kwam Feyenoord zelf op 0-1, door een eigen doelpunt van Ximo Navarro vanuit een corner. "Vorige week overkwam Feyenoord dat zelf tegen AZ, dus het moet ook een keer meezitten. Dat was lekker in die fase, want ze speelden uitstekend. Jahanbakhsh en Idrissi doen het goed. En ook bij Mats Wieffer lijkt het alsof hij al honderd jaar in het eerste van Feyenoord speelt. Hij verdient dat doelpunt dat hij maakte. Wat een geweldige goal. Hij is de constante verbinding tussen de laatste lijn en het middenveld. Hij ziet het spelletje goed."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!