Nieuws

Slot geeft tactische toelichting: 'Trauner niet fit, tenzij de nood hoog is'

Slot geeft tactische toelichting: 'Trauner niet fit, tenzij de nood hoog is'

26-02-2023 12:07

Arne Slot heeft toelichting geven over zijn tactische keuzes tegen Fortuna Sittard. De trainer heeft vertrouwen in Javairô Dilrosun en geeft aan dat Gernot Trauner nog niet wedstrijdfit is.

Feyenoord gaat zondagmiddag op bezoek in Sittard. Dilrosun neemt de positie op het middenveld over van de geblesseerde Quinten Timber. "Javairô staat weer op tien, maar daar heeft hij het met ups en downs gedaan. Hoe vaker hij daar speelt, hoe beter het gaat worden", vertelt Slot in gesprek met ESPN. Trauner zit voor het eerst sinds november bij de wedstrijdselectie, maar is nog niet fit voor de volle negentig minuten. "Hij heeft slechts twee trainingen meegedaan. Trauner staat alleen nog niet op het punt om te beginnen, tenzij de nood hoog aan de man is."

Slot geeft aan dat zijn ploeg de tegenstander zeker niet moet onderschatten en wijst op de gevaren tegen Fortuna. "Het is een ervaren elftal. Fortuna heeft een goede spits die je geen ruimte en tijd moet geven. Bij standaardsituaties hebben ze lengte. Voor ons is dat een uitdaging om goed te verdedigen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!