Nieuws

Brenet spreekt over geschenk uit de hemel: 'Heb mezelf hervonden en teruggevonden'

Brenet spreekt over geschenk uit de hemel: 'Heb mezelf hervonden en teruggevonden'

26-02-2023 11:55 Laatste update: 12:14

Joshua Brenet keert zondagmiddag terug in het Phillips Stadion met FC Twente tegen PSV. De vleugelverdediger geeft aan zijn plezier in het voetbal weer terug te hebben gevonden en kijkt met warme gevoelens terug op zijn periode in Eindhoven.

Brenet is bezig aan zijn tweede seizoen bij Twente en heeft daar het plezier in het voetbal volledig terug gevonden. Na mislukte avonturen bij Hoffenheim en Vitesse zit de back weer volledig op zijn plek onder trainer Ron Jans. In gesprek met de NOS kijkt Brenet terug op zijn laatste jaren in de Bundesliga. "Als je twee jaar niet mag spelen, alleen trainen en een positiespelletje meedoen, dan voel je je geen voetballer meer. Er was geen licht meer aan het einde van de tunnel. Tot FC Twente me wilde hebben. Een geschenk uit de hemel."

De Nederlandse vleugelverdediger was al zeven maal trefzeker in het shirt van Twente en geeft aan dat het nu bijna niet beter kan. "Alles is perfect hier, een leuk team, een trainer die het in je ziet zitten. Dat maakt het plaatje compleet toen ik hier kwam. Ik heb mezelf weer hervonden. De liefde voor het spelletje, het plezier. Alles heb ik in Enschede weer teruggevonden. En dat merk je in de wedstrijden."

Zondagmiddag gaat Brenet met zijn ploeg op bezoek in Eindhoven. "PSV doet me nog wat, het is de eerste keer dat ik terugga naar het Phillips Stadion. Met de jeugd erbij heb ik acht jaar bij PSV gespeeld, de club heeft altijd een speciale plek in mijn hart."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!