Nieuws

Van Basten schrijft Kluivert nog niet af: 'Als je scoort, is het niet mislukt'

Van Basten schrijft Kluivert nog niet af: 'Als je scoort, is het niet mislukt'

26-02-2023 10:30 Laatste update: 10:49

Marco van Basten heeft nog steeds vertrouwen in de carrière van Justin Kluivert. De Nederlandse aanvaller vertrok al op jonge leeftijd bij Ajax, maar heeft sindsdien zijn belofte nooit helemaal waar kunnen maken.

Met Valencia is Kluivert dit seizoen verwikkelt in een strijd tegen degradatie. Van Basten ziet de Nederlander graag aan het werk en stelt dat hij een frisse indruk maakt op het veld. "Ik vind hem nog steeds een goede speler", vertelt van Basten bij Ziggo Sport. "Snel, behendig, Fysiek. Hij maakt een fitte indruk." Volgens de analist is het knap dat Kluivert gemiddeld veertien basisplaatsen per jaar heeft. "Je hebt natuurlijk bij een club als je niet of nauwelijks speelt en je valt een paar keer in, dan heb je er weinig te zoeken. Als je veertien, vijftien keer in de basis begint heb je wel al je aandeel gehad. Als je je doelpunten maakt links en rechts, dan kan je niet zeggen dat het volledig mislukt is."

Met zijn 23-jarige leeftijd denkt Van Basten dat Kluivert momenteel goed kan settelen in het buitenland. "Hij heeft wel wat omzwervingen gemaakt. Van Rome naar Leipzig en weer naar Valencia. Hij ging toen in zijn eentje. Niet met een vrouw of vriendin. Ik denk dat het belangrijk is dat je gesetteld bent. Dat je dan wat rustiger, beter en comfortabeler leeft dan wanneer je alleen op een flatje zit en een keer met het tweede mee moet doen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!