Nieuws

Nagelsmann: 'Het gaat zeker nog gebeuren dat Blind en De Ligt daar samenspelen'

Nagelsmann: 'Het gaat zeker nog gebeuren dat Blind en De Ligt daar samenspelen'

26-02-2023 09:45

Bayern München neemt het zondag in eigen huis op tegen directe concurrent FC Union Berlin in de strijd om de Bundesliga-titel. Julian Nagelsmann sluit niet uit dat Daley Blind weer minuten zal maken. Matthijs de Ligt verklaart waarom de titelstrijd dit jaar spannender is dan normaal.

"Matthijs houdt écht van verdedigen, dat hebben we nodig", steekt Nagelsmann van wal op de persconferentie, geciteerd door het Algemeen Dagblad. De Duitse trainer gaf De Ligt tegen Borussia Mönchengladbach nog rust, waardoor Blind in het centrum mocht beginnen. De twee zullen in de toekomst ook samen in actie komen, voorspelt Nagelsmann. "Het gaat zeker nog gebeuren dat hij en De Ligt samenspelen. Achterin, naast elkaar, hebben we één keer gedaan. Maar Daley kan ook 'op 6', in kleine ruimtes met zijn passing."

Het is dit seizoen ongemeen spannend in de Bundesliga. Met een wedstrijd meer gaat Borussia Dortmund nu aan kop. Bayern heeft drie punten minder, net als Union Berlin. De Ligt heeft er een verklaring voor. "Wij hebben al onnodig veel punten verspeeld. Dat weten we zelf, dat analyseren we. Maar ik denk óók dat de Bundesliga sterker geworden is. Als je kijkt: Dortmund wint in de Champions League van Chelsea FC. RB Leipzig speelt in de achtste finales gelijk tegen Manchester City. Eintracht Frankfurt won vorig seizoen de Europa League. En op dat podium schakelt Union Berlin nu Ajax uit."

Het duel tussen Bayern en Union gaat om 17.30 uur van start. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!