FC Groningen wint eerste wedstrijd sinds oktober: Willems maakt Eredivisie-rentree

25-02-2023 18:22

FC Groningen heeft in eigen huis uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De kraker tegen conccurent Excelsior werd met 3-0 gewonnen.

FC Groningen begon ijzersterk aan de degradatiekraker en kwam binnen het kwartier al op voorsprong. Johan Hove kon binnenschieten op aangeven van Daleho Irandust: 1-0. De thuisploeg probeerde door te drukken na de openingstreffer en drong Excelsior lange tijd terug op eigen helft. Ricardo Pepi en Elvis Manu kregen nog mogelijkheden om de score voor rust te verdubbelen, maar er werd niet meer gescoord in het eerste bedrijf.

Na rust was het weer snel raak voor de Groningers. Pepi kwam oog in oog te staan met doelman Stijn van Gassel en schoot de 2-0 tegen de touwen. Na iets meer dan een uur spelen maakte Jetro Willems zijn debuut voor Groningen en de linksback zag al snel de wedstrijd beslist worden. Liam van Gelderen tekende de 3-0 aan en dus kon het niet meer misgaan voor de thuisploeg.

Groningen gaf het niet meer weg en nadert Excelsior tot op drie punten. De Trots van het Noorden staat op de zeventiende plaats, met evenveel punten als nummer zestien FC Emmen.