Wedstrijdverslag

Bellingham verantwoordelijk voor winnend Dortmund dat tijdelijk de koppositie pakt

Bellingham verantwoordelijk voor winnend Dortmund dat tijdelijk de koppositie pakt

25-02-2023 17:59

Borussia Dortmund is voor even koploper van de Bundesliga. De geel-zwarten wonnen met 0-1 bij TSG Hoffenheim door een doelpunt van Jude Bellingham.

Bij Dortmund stond Sébastien Haller in de basis. Makkelijk ging het niet voor de Duitsers maar het kreeg verschillende kansen via de Ivoriaan, die het net niet wist te vinden. Aan de andere kant was het Ozan Kabak die de 1-0 van Hoffenheim op zijn schoen had, maar ook geen doel wist te treffen.

Kort na rut was het Bellingham die de rekening opende voor Dortmund. Na een vrije trap van Marco Reus was het de Engelsman die de gevierde man was. Na een prachtige afgekeurde treffer van Marius Wolf kwam Dortmund nog even in de problemen, maar de 1-1 bleef uit.

Dortmund kan dus met de voetjes op tafel naar de topper tussen Bayern München en Union Berlin gaan kijken. Die wordt zondag gespeeld.

Overige uitslagen

RB Leipzig - Eintracht Frankfurt: 2-1
1. FC Köln - VfL Wolfsburg: 0-2
Hertha BSC - FC Augsburg: 2-0
Werder Bremen - VfL Bochum: 3-0

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!