Nieuws

Martínez staat voor bekerfinale met United: 'Kan soms wel iemand vermoorden'

Martínez staat voor bekerfinale met United: 'Kan soms wel iemand vermoorden'

25-02-2023 11:55

Lisandro Martínez staat zondagmiddag met Manchester United in de finale van de League Cup. De Argentijnse middenvelder annex verdediger maakt een stormachtige ontwikkeling door onder de Nederlandse manager Erik ten Hag, met wie hij ook al bij Ajax samenwerkte. In gesprek met The Manchester Evening News vertelt hij gelijkenissen te zien als het gaat om winnaarsmentaliteit.

Manchester United is op ieder vlak nog kansrijk. Naast de aanstaande League Cup-finale staat de ploeg op de derde plaats in de Premier League, is het nog altijd in de race voor eindzege van de FA Cup en werd afgelopen donderdag FC Barcelona verslagen in de Europa League. Dat ging echter niet vanzelf. Halverwege stonden The Reds met 0-1 achter. "We spraken tegen elkaar in de kleedkamer en waren streng", aldus Martínez. "We zeiden: jongens, dit kan niet, we moeten dit veranderen!" En zo geschiedde. United zette de wedstrijd in de tweede helft naar de hand door doelpunten van Fred en Antony en plaatste zich voor de achtste finales.

Dat succes komt volgens Martínez niet uit de lucht vallen. Bij Ajax presteerde hij al optimaal onder Ten Hag. "Ik ken hem goed. Onze mentaliteit is ongeveer hetzelfde. We willen alles winnen. Hij bereidt elke wedstrijd voor als een finale."

Komende zondag staat er dus een echte finale op de rol. Tegen Newcastle United kan Ten Hag zijn eerste prijs als manager van United pakken. "Dat opent de deur naar meer. Het is belangrijk voor het zelfvertrouwen om een eerste prijs te winnen en om jezelf nog verder te kunnen verbeteren", zo stelt de Argentijn. "Dit is een topclub, dus er is altijd druk om prijzen te winnen. Dat weten we, maar we zullen er hard voor werken en zijn er klaar voor."

Martínez is ondanks kritiek van onder meer Jamie Carragher uitgegroeid tot een echte publiekslieving op Old Trafford. Een andere Argentijn die ook de harten van de United-fans veroverde, was Carlos Tévez. Hij ziet parallellen. "Argentijnse spelers zijn allemaal zo gepassioneerd. Voetbal betekent letterlijk alles voor ons, dus we geven ook altijd alles. Als kind kon ik al slecht tegen mijn verlies. Soms kan ik wel iemand vermoorden, maar je moet slim zijn en jezelf in bedwang houden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!