Nieuws

Verbeek ziet probleem bij PSV: 'Lieve jongens, maar je wint de oorlog er niet mee'

Verbeek ziet probleem bij PSV: 'Lieve jongens, maar je wint de oorlog er niet mee'

25-02-2023 08:16

Gertjan Verbeek wil niet spreken over een crisis bij PSV, maar ziet in dat de club moeite heeft om wedstrijden over de streep te trekken. Ook de mentaliteit van enkele spelers trek de voormalig trainer in twijfel.

PSV kende een lastige week. De Eindhovenaren speelden met 2-2 gelijk bij FC Utrecht en werden enkele dagen later uitgeschakeld in de Europa League. Crisis is echter een groot woord volgens Verbeek. "Het is zo'n term waarin je een situatie beoordeelt van buitenaf", vertelt de 60-jarige Verbeek bij Vandaag Inside. "Er is natuurlijk wel veel gebeurd bij PSV en dat is nooit goed voor de prestaties. Het doodmaken van een wedstrijd is bijvoorbeeld een kwaliteit. Die hebben ze te weinig, zoals Rutten en Van Nistelrooij zelf ook aangeven."

Verbeek ziet bij PSV weinig spelers met een absolute winnaarsmentaliteit. "Ze hebben te weinig jongens die die overlevingsdrang hebben. Søren Lerby kon op zijn laatste benen lopen, maar zorgde er wel voor dat iedereen scherp was. Ook op de training. Dat zie je te weinig terug. Het zijn allemaal lieve, aardige jongens, maar allemaal net niet. Daar win je de oorlog niet mee, zo simpel is het."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!