Nieuws

Nagelsmann brengt goed nieuws, ook voor Nederlanders: 'Mané is een optie'

Nagelsmann brengt goed nieuws, ook voor Nederlanders: 'Mané is een optie'

25-02-2023 07:45 Laatste update: 08:29

Sadio Mané kan zondag zijn rentree maken bij Bayern München. De Senegalees raakte vlak voor het WK geblesseerd en kwam sinds dien niet meer in actie. Voor Noussair Mazraoui komt het treffen met Union Berlin nog te vroeg.  

Mané raakte in november geblesseerd en moest het WK in Qatar aan zich voorbij laten gaan. Nu de Senegalese aanvaller de groepstraining weer heeft hervat, kan Nagelsmann weer een beroep op hem doen. "Sadio is een optie als invaller", geeft de Duitse trainer op de persconferentie aan. "Niet vanaf het begin, maar hij geeft ons opties en daar zijn we blij mee." Mazraoui zal zondag tegen Union nog niet in actie komen. "Voor Noussair is het nog wat te vroeg."

Dayot Upamecano liep afgelopen week een schorsing op waardoor er een mogelijkheid bestaat dat Nagelsmann met zowel Matthijs de Ligt als Daley Blind in het hart van de verdediging start. "Het is een mogelijkheid dat ze samen spelen”, geeft de trainer aan. "Daley kan ons aan de bal veel opties geven. Matthijs is erg sterk en is gemaakt om te verdedigen. Daley heeft uitstekende voetballende kwaliteiten. We zullen ze beide vaak samen op het veld gaan zien."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!